Световна компания: Костов е №1

Голямо признание получи Станислав Костов от „Левски“. Голмайсторът на „сините“ спечели приза за Футболист №1 на месец октомври според индекса на световната компания ИНСТАТ. Наградата бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските играчи, в сътрудничество с една от най-големите фирми за футболни анализи и статистика.

За победител се обявява състезателят с най-висок индекс. Той се определя чрез компютърни изчисления на голове, асистенции, точни подавания, единоборства и други обективни показатели в играта на всички футболисти от Първа професионална лига за съответния месец, съобщават от асоциацията.

Бившият играч на „Пирин“, който получи и повиквателна в националния отбор за мачовете с Кипър и Словения, заслужи приза Футболист №1 за октомври с индекс 333. Той вкара 5 гола в 3 мача за този период. Авторът на 13 попадения с екипа на „Левски“ изпревари Вандерсон (325) и Клаудиу Кешеру (317) от „Лудогорец“.

Нападателят е третият победител в класацията. Преди него Кирил Десподов от ЦСКА заслужи приза за август, а наградата за септември спечели Марселиньо от „Лудогорец“.

А играч №1 за октомври ще води атаката на столичния гранд тази събота във Варна при гостуването на "Черно море". Рефер на сблъсъка е Николай Йорданов, обявиха от БФС. Съдията е ръководил по един мач на двата тима през сезона. Под неговото рефериране "Черно море" падна с 1:5 у дома от "Септември", а "Левски" победи "Берое" с 1:0.

Снимка БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ