Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

????????????????????????????????????

Плувният шампион Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели бронзов медал на световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис, избра Благоевград за подготовката си за предстоящ шампионат в Гърция. В продължение на две седмици, българинът, представящ достойно страната ни пред света, се подготвя усилено в закрития плувен басейн в СК „Пирин“ в Благоевград. „Избрах Благоевград, защото базата тук наистина е много добра. Не са много градовете в България, които могат да се похвалят със закрити 50-метрови басейни.“, коментира Антъни Иванов. Той подчерта, че басейни като този в Благоевград са необходими за насърчаването на децата към спорта. „Плуването е един много добър начин те да се развият занапред“, коментира още Антъни Иванов.

Плувният басейн в Благоевград функционира от 2015 година. Той бе изграден, вследствие на целенасочената политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, по отношение на развитието на спорта в града. В басейна се провеждат държавни първенства и международни състезания.

В закрития плувен басейн в Благоевград е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България