Световният гигант InterContinental с първи хотел в България

Фергюс Стюарт и Анджело Зукала от InterContinental, Николина Ангелкова и управителят на „Галакси“ Константин Бояджиев символично прерязаха лентата.

Веригата въвежда нов стандарт при хотелските услуги в страната

Първият хотел от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts официално отвори врати в София. На откриването във вторник вечерта присъстваха над 500 официални лица, сред които ключови международни инвеститори, бизнесмени и представители на чуждите дипломатически мисии. Сред тях се откроиха дипломати от САЩ, Великобритания, Франция, Русия и други държави. Символичното прерязване на лентата на петзвездния хотел в столицата бе направено от генералния мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала, вицепрезидента Оперативни дейности Луксозни хотели за Европа Фергюс Стюарт, управителя на „Галакси Инвестмънт Груп“ Константин Бояджиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

hotel-intercontinentalСпециално за откриването пристигнаха и двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария - Артур Февре и Тео Рандал, част от групата на InterContinental. Те предоставиха уникалната възможност на гостите да видят от първа ръка как се приготвят някои от най-изтънчените гурме специалитети по света и оставиха свои авторски рецепти, които ще бъдат включени в разнообразното меню на Floret Restaurant and bar.

InterContinental Sofia се намира в идеалния център на София. Разполага със спираща дъха гледка, 194 луксозни стаи за гости и 37 апартамента, включително президентски апартамент.

„InterContinental Sofia предлага услуги и отношение към гостите, които са изцяло нови за България. Фокусираме се върху персонално обслужване чрез огромно разнообразие от привилегии. Всичко това поставя София на картата на луксозния пазар на хотели и ще привлече висок клас туристи от целия свят“, сподели Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia.

InterContinental Sofia е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД и се управлява от „InterContinental Мениджмънт България” ЕООД. „Утвърден бизнес модел на „Галакси Инвестмънт Груп” е да инвестира в проекти с потенциал, а InterContinental е точно такъв за България. Стъпването на бранда у нас ще предложи на туристите в София петзвездни услуги на световно ниво. Това е поредната крачка, с която компанията ни ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм