Световният шампион по шахмат Веселин Топалов даде своята подкрепа за Весела Лечева

"Държавата е длъжник на децата в областта на спорта", заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ във Велико Търново Весела Лечева при откриването на шахматния турнир за деца  с основен организатор фондация „Веселин Топалов“.  С ръкопляскания децата- участници в турнира и техните родители посрещнаха българския гросмайстор и световен шампион по шахмат Веселин Топалов, който пристигна във Велико Търново, за да бъде специален участник в турнира. "С успехите си гросмайстор Топалов е кумир за всеки начинаещ шахматист, а децата и младите хора имат нужда от кумири, за да ги следват", заяви Весела Лечева.

"Тук съм, за да подкрепя Весела Лечева в предизборната кампания, защото тя е човекът, който според мен разбира най-много от спорт и можем да й се доверим, че ще взима добрите управленски решения в спорта", каза Веселин Топалов. И припомни, че най-големите успехи на българския шахмат в световен мащаб съвпадат с мандата на Весела Лечева като председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Шахматът е спорт, в който всичко зависи от самия състезател. "Не можеш да загубиш, ако ти сам не сгрешиш или не се разколебаеш", каза гросмайстор Топалов на неговите млади противници на шахматната дъска.

"Надявам се от тук, от Велико Търново, от вас  да излезе и новият български световен шампион", обнадежди малките шахматисти от клуба във Велико Търново и Силвио Данаилов -председател на българската федерация по шахмат, който също изрази подкрепа за Весела Лечева като водач на листата на „БСП за България“ за 44-тото Народно събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика