Световни звезди на киното ще шестват в Сливен

Над 300 театрали се събират в Сливен по покана на Драматичния театър "Стефан Киров". Поводът е едновековния юбилей на театъра-домакин, който ще бъде отбелязан на 18 септември.

Участие в празника ще вземат и студенти от НАТФИЗ, ученици по актьорско майсторство на Пламен Марков и Ивайло Христов. И двамата професори са с принос за сливенската сцена. Техните студенти ще открият програмата с атрактивно шествие на световните звезди на киното.

Дефилето ще премине по цялата пешеходна зона. Крайната му точка е сградата на театъра, върху чийто покрив ще бъде пресъздадена картина от спектакъла на режисьора Слави Шкаров "Молиер или Съзаклятието на лицемерите".

Във фоайето ще бъде открита изложба за 100-годишнината със сценографски проекти, театрални костюми, документални експонати. Повечето от подробностите за събитията остават изненада за публиката. Специалната програма за юбилея е под режисурата на Борислав Чакринов. Честванията съвпадат с тазгодишното издание на Есенния театрален салон от 12 до 28 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони