Световни фотографи ни разкриват тайни

Специалните гости на VIPA 2016 правят мастър класове по снимане

За първи път в България конкурсният хъб Voubs.com събира световни имена във фотографията, за да даде възможност на любители и професионалисти да усъвършенстват уменията си.

На 6 април във VIVACOM Art Hall в София ще се състои първата бляскава церемония по награждаването на “Фотограф на годината”, както и на победителите във шестте категории на престижния конкурс VIPA 2016, които си разделят 41 000 евро. За събитието пристигат гости от над 10 държави, сред които са и няколко от членовете на международното жури - израелският фотограф и преподавател Пини Хамоу, любимецът на московския хайлайф Григорий Горячев (Белий Ден) и пътешественикът фотограф Ерик Нейтън от Южна Африка.

В дните след официалната церемония те ще направят мастър класове в рамките на VOUBS-UP - образователната платформа на VOUBS.com.

Любителите на концептуалните арт проекти ще имат възможност да се докоснат до израелския фотограф и преподавател Пини Хамоу. Уъркшопът му започва с лекция за композиционните принципи, употребата на цветовете и източниците на вдъхновение.

По покана на Voubs за втори път и с два уъркшопа в България пристига любимецът на московския хайлайф Белий Ден. Майстор на ретуша и наслагването на образи, той е един от най-търсените арт фотографи в Русия. Първият му уъркшоп ще бъде посветен на рекламната фотография, а вторият на цифровото изкуство - начини за художествена обработка и създаване на сюрреалистични и рекламни колажи.

Таймлапс

От Южна Африка пристига световен експерт по таймлапс фотография - Ерик Нейтън. Теоретичната част от неговия уъркшоп ще бъде посветена на историята, принципите и техниките за създаване на таймлапс фотография. Поради големия интерес и ограничените места в рамките на един мастър клас занятията на Пини Хамоу, Белий Ден и Ерик Нейтън ще се проведат в два дни - на 7 и 8 април.

19-3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства