Световноизвестен тенор ще дебютира в България на старозагорска сцена

Държавна опера - Стара Загора за пореден път ще предложи на своите почитатели „Турандот” - уникалната продукция на Операта и Държавния куклен театър, на 14 февруари, от 19:00 часа. Ролята на принц Калаф ще изпълни френско-тунизийският тенор Амади Лага.

По покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов именитият тенор, който в момента прави стремителна международна кариера, идва за първи път в България и неговата среща с българската публика започва от Стара Загора. Талантливият артист през последните сезони е предпочитан в ролята на Калаф на редица световни оперни сцени. Вече си е партнирал с оперната дива Цветелина Василева, която ще бъде в ролята на Турандот на 14 февруари.

В оперно-кукления спектакъл на операта „Турандот“ от Пучини на 14 февруари ще участват още: румънското сопрано Нарчиса Брумар - в ролята Лиу и големият български бас Юлиан Константинов – в ролята на Тимур. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Участват още солистите Теодор Петков, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Симеон Симеонов, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора, децата от вокалната студия на Детско-юношеска студиа за опера и балет „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“. Режисьори на постановката са Огнян Драганов и Дарин Петков, сценографията и костюмите са на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, автори на куклите – Силва Бъчварова и Васил Рокоманов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България