Световноизвестният цигулар Максим Венгеров с концерт в България

На 30 март 2018 година

Световноизвестният цигулар Максим Венгеров ще изнесе концерт в София на 30 март 2018 година. "Детето чудо на нашето съвремие", както е бил наричан музиканта заради виртуозните си изпълнения още в невръстна възраст, ще излезе на сцената на зала 1 на НДК заедно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, информира БНТ.

Големият руски цигулар започва да изнася концерти на 5-годишна възраст, а на 16 води първия си майсторски клас. Носител е на наградата "Грами", обожаван от хиляди по света.

"Това са едни редки мигове в живота на човек, който обича тази музика, да чуеш изпълнение на някой от най-красивите цигулкови концерти в такива изпълнения, като това на Максим. Той е с много страст, с изключително присъствие на сцената, което влияе", казва Васил Димитров - изпълнителен директор на Cantus firmus.

12 години след първия си концерт у нас Максим Венгеров ще се завърне и пред българската публика. След близо 2-годишни преговори музикалните ценители отново ще чуят изумителния звук на неговия "Страдивариус".

"Държавните и частните структури имат различни силни страни. Когато те обединят усилията си, тогава могат да се постигат чудеса и едно такова чудо е гостуването на Максим Венгеров", казва директорът  на Софийската филхармония Найден Тодоров.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура