Световрачане се прощава с четири от жертвите на катастрофата край Своге

На 28 август с траурен камбанен звън Световрачане ще изпрати четирима от загубилите живота си в тежката катастрофа край Своге. До края на седмицата на гробищата в селото ще бъдат погребани всикчи жертви на трагедията, пише БГНЕС.

17 души загинаха, след като автобусът, с който са се връщали от еднодневна екскурзия, падна в Искърската дефиле. Сред жертвите е и 13-годишно момче, което заедно с баба си и вуйчо си е пътувало на злополучната екскурзия.

След трагедията ранените са настанени в 4 болници. Шестима са приети в Окръжна болница, шестима в Пирогов, двама във ВМА. Шофьорът на автобуса е приет в болница „Царица Йоанна”.

Разходите по погребенията ще бъдат покрити от Община Световрачане. готовност да помогне изрази и Столична община.

В понеделник в страната бе обявен Ден на национален траур в памет на жертвите. Разследването на тежкия инцидент продължава в три направления - действията на шофьора, на фирмата превозвач и на фирмата - строител на пътя. Първоначалната информация показва, че нарушения е имало на всички нива.

За момента единствен обвиняем е шофьорът на автобуса - Григор Григоров. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Разследващи и жандармерия влязоха и иззеха документация от строителя „Трейс груп”. От там отрекоха да са отговорни за трагедията.

Разследването по делото е възложено на Националната следствена служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България