Светът завижда на Германия

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Живеем в годината на германския футбол. Ден преди финала на Купата на конфедерациите в Санкт Петербург всички говорят за фабриката на таланти, която зарежда Йоаким Льов.

„Начинът, по който играе германският отбор в Русия, трябва да притесни всеки, който си мисли, че ще превземе върха на Мондиал 2018”, пише Асошиейтед Прес, най-голямата информационна агенция.

„Откъде излизат тези?”, пита риторично британският вестник „Дейли Мейл”.

„Хората трябва да признаят, че бъдещето на германския футбол е светло”, продължава италианското издание „Тутоспорт”.

„Те не си използват играчите от „Байерн”, „Реал”, „Манчестър Сити”, „Пари Сен Жермен” и „Ливърпул”, а пак печелят!”, не може да повярва Би Би Си.

Светът завижда на Германия

Точно за 72 часа Германия може да се короняса като актуалната футболна нация. В петък вечер младежите спечелиха Евро 2017 – победа с 1:0 над големия фаворит Испания. През 2009-а първата титла на този форум за Германия дойде в Швеция след 4:0 над Англия. Тогава играха Мануел Нойер, Матс Хумелс, Джером Боатенг, Месут Йозил и Сами Кедира. Пет години по-късно те вече бяха световни шампиони на Мондиал 2014.

Сега Щефан Кунц, треньорът на немските младежи, трябваше да се лиши от цели 10 футболисти за младежкото първенство. Осем от тях дойдоха на Купата на конфедерациите при Льов, а други двама отпаднаха с контузии. Въпреки това, Мичел Вайзер вкара победния гол срещу Испания, за да даде тон на връстниците си в Русия за успех срещу Чили в неделя.

Начинът, по който Бундестима срази Мексико с 4:1, дава най-големи дилеми пред Льов. Въпрос №1 – какво ще прави с Нойер, Хумелс, Боатенг, Кедира, Йозил, Тони Кроос, Томас Мюлер, които сега се пекат по плажовете. Та това е почти цял отбор от звезди, които играха полуфинал на Евро 2016 преди година. Особено Мюлер, след слабия си сезон в „Байерн”, трябва най-много да се притеснява, въпреки че на предишните 2 мондиала вкара по 5 гола. А в състава на Кунц блестят Серж Гнабри, Мохамед Даху и Максимилиан Филип, които са готови за лидерска роля във всеки клуб в света.

Светът завижда на Германия

Срещу чилийските войни и техния водач Артуро Видал германците ще бъдат изведени от двама истински лидери в съвсем крехка възраст – капитана Юлиян Дракслер и мотора Джошуа Кимих. Бундестимът вкара впечатляващите 10 гола в четирите си двубоя до финала. Но пък именно само срещу Чили спряха на кота 1 за резултат 1:1. Но като че ли тогава и двата съперника предпочетоха взаимноизгодното реми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят