Светът отбелязва 50 години от старта на мисия "Аполо 11" (ВИДЕО + СНИМКИ)

Излитането на Аполо 11

НАСА и целият свят днес отбелязват 50 години от изстрелването на историческия космически кораб "Аполо 11", който каца на Луната, а на 21 юли Нийл Армстронг става първият човек, стъпил на естествения спътник на Земята.

По повод 50-годишнината от това събитие, променило човешката история, НАСА са подготвили редица събития, които ще продължат чак до 23 юли. Агенцията също така пусна и невиждани досега кадри в Туитър, на които се вижда как американски учени изследват пробите, които Армстрон и Бъз Олдрин донасят от Луната.

В американската столица Вашингтон тържествата по случай годишнината започнаха през нощта, след като върху Вашингтонския монумент беше пусната холограма на космическия кораб "Аполо 11".

Изстрелването на "Аполо 11" и първите стъпки на Нийл Армстронг на Луната са две от най-важните събития в историята. Мнозина обаче вярват, че кацането на естествения спътник на Луната никога не се е състояло и че цялата космическа мисия "Аполо" (1969-1972) никога не се е състояла. Снимките и видеата на стъпването на Нийл Армстронг и Бъз Олдрън повдигат много въпросителни. Една от тях е защо американският флаг, който те забиват на Луната се вее, след като там няма вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука