Светът се сбогува с принцеса Лея

Още една обичана световна знаменитост намери своята гибел през 2016 година. На 60-годишна възраст, след прекаран наскоро тежък инфаркт, издъхна легендарната актриса Кари Фишър, останала в историята с ролята си на принцеса Лея в монументално успешната космическа сага „Междузвездни войни“. Тъжната новина беше съобщена от списание „Пийпъл“, което се позова на официално съобщение на дъщерята на Фишър, цитирано от говорител на семейството: „С дълбока тъга Били Лурд потвърждава, че обичната й майка Кари Фишър почина в 8,55 тази сутрин.“

кари фишър

На 23 декември Фишър получи тежък инфаркт по време на полет от Лондон за Лос Анджелис.

Тя бе на обиколка за представяне на книгата си The Princess Diarist, вдъхновена от дневниците, които си е водила в началото на своята знаменита актьорска кариера.

Кари Фишър, Марк Хамил и Харисън Форд бяха трите големи звезди на оригиналните филми от сагата на Джордж Лукас „Междузвездни войни“, превърнали се в едни от най-успешните културни продукти в историята още с излизането си през 70-те и 80-те години на миналия век. Те се събраха отново за снимките на седмия епизод „Силата се пробужда“, който излезе миналата година и премина по света с огромен финансов и критически успех.

Фишър бе известна със своето чувство за хумор, остроумни цитати и таланта за писане. Нейният роман Postcards from the Edge („Поздрави от Холивуд“) бе екранизиран и хвърли светлина върху собствения й изпълнен със слава и проблеми живот.

кари фишър

Турбулентните години от младостта на Фишър вдъхновяват и нейния моноспектакъл Wishful Drinking. Там тя открито и с чувство за хумор разказва за биполярното си разстройство и пристрастяването към кокаина.

Филмографията на Фишър включва още „Хана и нейните сестри“ на Уди Алън, „Когато Хари срещна Сали“ на Роб Райнър, „Писък 3“ на Уес Крейвън, „Блус Брадърс“ на Джон Ландис и „Карта към звездите“ на Дейвид Кронънбърг.

Десетки звезди от Холивуд споделиха скръбта си в социалните мрежи - сред колегите й, които изразиха съболезнования, са Уилям Шатнър, Джо Мантеня, Упи Голдбърг, Лорън Холи и Стивън Фрай.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица