Светът се смее на Роналдо

Светът се смее на Кристиано Роналдо. По-малко от месец след като португалецът взе за четвърти път "Златната топка", феновете на "Реал" го освиркват, а в социалните мрежи го подиграват.

Какво се случи? "Реал" загуби шанс да направи златен требъл, отпадайки за Кралската купа след 2:2 срещу "Селта" (1:2 в първия мач). Роналдо вкара фамозен гол от пряк свободен удар за 1:1, но от три метра улучи гредата в друга ситуация. Из фейсбук и туитър не спират да се надсмиват над най-добрия футболист на "Реал" през новия век.

"Въобще не ме интересуват злобарите - отвърна Роналдо. - Всеки има такива. Вечер си лягам и спя спокойно. Искам да направя феновете ми щастливи, защото съм им верен. Те винаги са ми показвали любовта си. Хейтърите са част от бизнеса."

Отпадането за купата от "Селта" и освиркванията все повече засилват слуховете, че Роналдо може и да приеме многомилионна оферта от Китай в следващите месеци. Благодарение на португалеца "Реал" спечели три пъти Шампионската лига в последните години.

Именно китайските фенове са поредните, които наградиха Роналдо - за номер едно на №1 на 2016 година. При получаването на наградата португалецът заяви: "Кристиано е Кристиано, а Меси е Меси. Двамата сме големи играчи, призовете и титлите говорят за нас. Аз не искам сравнения. Ние сме двама различни хора, които си вършат работата. Той опитва да е най-добрият за отбора си, аз също. Ние сме съперници, защото сме в различни клубове. Иначе имаме съвсем нормални отношения."

Роналдо се опита да спаси бъдещето на "Реал" в Кралската купа, но голът му не стигна. Първо Данило си заби за втори път в собствената врата - 1:0 за "Селта". Кристиано изравни, но Даниел Вас даде нова преднина за галисийците. В последната минута Рафаел Васкес изравни. "Отпадането не ме притеснява, мисиите ни са много по-големи", отсече Зинедин Зидан, треньор на "Реал".

"Атлетико" отиде на полуфинал след 2:2 като гост на "Ейбар" след 3:0 в Мадрид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят