Свидетел на стрелбата срещу Митьо Очите се предаде в полицията - крил се, защото видял свой некролог

Един от мъжете, издирвани втори месец за стрелбата срещу Димитър Желязков, се предаде в полицията. Преди това Марчо Марков даде интервю пред БТВ, в което разказва за нощта на стрелбата.

Марков твърди, че пиел кафе с друг от задържаните, когато Желязков и групата му нахлуват в заведението.

„Бяха въоръжени, някои от тях имаха бронежилетки, запасани пистолети, виждаха се брадви. В същото това време ги изкараха, че все едно са влезли в заведението да си режат пържолите с тези оръжия. След влизането те помитаха маси, столове по пътя си. Чу се прещракване, изстрели, всички побягнахме”, разказа Марков.

Марков е с обвинение за участие в организирана престъпна група с лидер Божидар Георгиев - Кравата, който все е още в неизвестност.

„Говори се за 2 групи. Тук виждаме едната, в която съм и аз, и само от нея има задържани и издирвани. Какво се случва с другата група? Къде е справедливостта?, попита той.

„Не съм бил в чужбина, бях си тук, виждах се с много тесен кръг от хора. В самота живях”, каза още Марков.

„Не знам как бихте се почувствали, ако прибирайки се, попаднете на некролог и видите своето лице с още хора. Това беше причината аз да се дистанцирам от всички мои близки, приятели, познати и затова ме нямаше толкова време”, допълни той.

„Опитвам се да се подготвя за най-лошия сценарий, защото за мен да попадна зад решетките, е абсурдно. Не се чувствам виновен за каквото и да е. Това беше една вечер, която трябваше да изкарам страхотно и да изляза вечерта с приятели, а се превърна в кошмар”, подчерта Марков.

„Това не е филм, в който да очакваме положително развитие, но все пак се надявам, защото това е моят живот и искам да го живея нормално в държава, в която нещата се случват по правилния начин”, каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право