Свидетел: Починалото 3-годишно дете стоя над два часа, преди да бъде хоспитализирано

Кадър от БТВ

Продължава проверката, назначена от здравния министър Кирил Ананиев, след смъртта на 3-годишното дете в София.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията", разказа пред БТВ Ясен Ничев, който е свидетел на случилото се.

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние. Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано", разказа Ясен Ничев.

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг. "Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти", каза още Ничев.

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях. Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България