Свиреп глиган разкъсва ловджийски кучета

Авджиите не могат да хванат на мушка хитрия нерез в горите край Монтана

Свиреп глиган нападна кучетата на ловци от монтанско село, разкъса няколко от тях и като призрак се измъкна от засадите на стрелците. Гневни заради четирикраките си помощници, мъжете готвят отмъщение на зъбатия горски душманин, разказаха от дружинката в монтанското село Горно Белотинци.

В края на миналата седмица в деня за размисъл ловците тръгнали на излет за диви свине. Първата гонка минала, без да открият дивеч, но при втората кучетата обкръжили глиган в местността Царска поляна.

Нерезът обаче не се уплашил от гончетата, атакувал ги с острите си зъби, разпорил четири от тях и незабелязано се промъкнал между пусиите. Единият опашат следотърсач пострадал особено тежко, наложило се ловците на ръце да го носят до лечебница, където зашили дълбоката му рана. Все още не се знае дали кучето ще оживее.

“Глиганът от месеци обикаля из близките гори. Не е много голям, но е изключително здрав и хитър. Сякаш има карта на района и позициите ни. Винаги успява да се измъкне!”, разказа ловецът Борислав Ангелов.

Дружинката в Белотинци вече е организирала мащабно разузнаване за следващите излети и планира да хване в капан и да ликвидира изтормозилия тях и кучетата им нерез.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини