Свищовлийката Симона Аврамова получи „Национална диплома”

Симона Илиева Аврамова получи почетното отличие „Национална диплома” на официална церемония в Регионалното управление на образованието /РУО/. Тя е удостоена с наградата със заповед на просветния министър за отличен успех от дипломата за средно образование и за завоювано второ място на национално ученическо състезание по счетоводство и контрол през учебната 2015/16 година. Симона е възпитаник на Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хидживасилев” в град Свищов. Завършила е с пълно отличие специалността „Икономическа информатика”, има десетки грамоти от олимпиади и конкурси, участвала е в организацията на дарителски акции. Избрала е да продължи образованието си в Медицински университет – Плевен.

Министерството на образованието и науката присъжда почетното отличие „Национална диплома” от 1996 г. 28 ученици са носители на отличието тази година, Симона е единствена от област Велико Търново.

Дипломата връчи началникът на РУО. „Скъпа, Симона, предстои да поемеш много тежък път, по който си тръгнала, и да покажеш таланта и интелекта си. Пожелаваме ти да сбъднеш мечтите си, да вървиш смело напред, да разгърнеш способностите си, да каляваш волята си, да запазиш огъня в сърцето си и никога да не забравяш родното училище. Продължавай да търсиш, както досега, извора на знанието. Не спирай да вярваш. Не прекъсвай мечтите си насред път. Иначе няма да разбереш дали те са се сбъднали”, каза в приветствието си инж. Розалия Личева.

Зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова, директорът на гимназията Румяна Иванова, експерти от Управлението на образованието присъстваха на тържеството. Ваучери на стойност 300 лева от Община Свищов и фондация „Димитър Хадживасилев” получи като подарък Симона. Председателят на Обществения съвет при училището й подари туристически бележник, за да записва в него многобройните си ангажименти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони