Свищовска студентка с награда от конкурс на международно туристическо изложение

Петя Костова – третокурсничка от специалност „Икономика на туризма” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, е отличена с награда от тазгодишното издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Ежегодният конкурс се провежда в рамките на Международно туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново, организирано със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас е община Велико Търново.

По информация от организаторите, в тазгодишното издание на конкурса са участвали 20 студенти от шест висши училища, които представят авторски разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма. По думите на председателя на журито – проф. Мария Воденска, участниците избират все по-конкретни теми и анализират все по-реални проблеми от българския и международния туризъм. „Тази година журито наистина беше изключително затруднено в избора на най-добрите студентски работи, защото почти всички участници представиха интересни и нестандартни разработки”, коментира проф. Воденска. По тази причина, освен за 1, 2 и 3 място, са връчени допълнително и две поощрителни награди.

Свищовската студентка получи поощрителна награда за разработката си на тема „Икономиката на преживяванията и нейното въздействие върху туризма”.

Резултатите от тазгодишното, седмо издание на конкурса бяха обявени по традиция в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Представянето на наградените студенти и текстовете на разработките им ще бъдат публикувани, както всяка година, на сайта на форума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България