Свищовски автори с награди от международния литературен конкурс “Изящно перо ‘2019″ в Чикаго

Людмил Симеонов, Иван Антонов и Гюлшен Алиева заслужиха своите награди в съревнование с 308 автори от 13 държави

В Българския културен център „Магура“, в Чикаго се състоя събитие, на което бе представена “Българската култура в слово и визия”. На събитието, което бе уважено от българския генерален консул в Чикаго Иван Анчев, бяха обявени резултатите от международния литературен конкурс “Изящно перо ‘2019″, в който участваха 308 български автори от Испания, Гърция, Австралия, САЩ, Швейцария, Япония, Швеция, Франция, ЮАР, Италия, Чехия, Великобритания и България. Наградените автори и творби в различните категории бяха оповестени от Снежана Галчева, председател на Салон за българска култура и духовност в Чикаго.

Във второто издание на международния литературен конкурс, свищовският автор Людмил Симеонов бе удостоен с първа награда за стихотворение на патриотична тема. Това отличие той получи за стихотворението си „Елегия за България”. В същата категория втора награда бе присъдена на Иван Антонов от с. Алеково, община Свищов, за стихотворението му „Мярка”. За стихотворението си „Като вчера си тръгвам”, с трета награда в категорията „История и традиции”, бе отличена Гюлшен Алиева, свищовлийка от години живееща в гр. Плевен.

Конкурсът “Изящно перо ‘2019″ се организира от Салон за българска култура и духовност в Чикаго, САЩ, и неговата цел е да обединява български автори, живеещи в различни краища на света. В него тази година взеха участие 796 творби на 308 автори, на възраст от 14 до 87 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България