Свищов отново ще домакинства Националните дни на кариерата

Изложение „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ ще се проведе на 29 март в Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов.

Най-големият и с най-дълга история кариерен форум в България се провежда за 17-и път в редица университетски градове в България и за 11-а година в Свищов.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините хиляди търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция. Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех.

Регионалното събитие от „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е отлична възможност за работодателите, които оперират в Свищов и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители.

Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем. Организацията на изложението в сградата на местния университет в учебен ден гарантира на участващите компании, че ще достигнат до максимален брой студенти.

От друга страна, за посетителите на кариерния форум ползите са още повече. Те получават достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден, на едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите. Това увеличава шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера.

Освен регионални, в изложението участват и компании, които търсят работници на национално ниво, така че кариерният форум дава шанс и за търсещите релокация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони