Сводници изнудвали жени с тайни секс записи (обзор)

Антимафиоти закопчаха трафикантите, които с парите от момичетата купували скъпи часовници, коли и злато Снимки: МВР

Бандитите се правели на влюбени, за да изведат жените в Германия

Купили коли за над 1,8 млн. лв.

Четирима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на жени, каза директорът на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Бандата, ударена от антимафиотите, е работила на територията на България и Германия. Градовете у нас, в които е била най-активна са София, Ямбол, Силистра и Бургас, обяви директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

“Обикаляли са заведения по морето. Запознавали са се с определено момиче. Симулирали са чувства, любов, като въз основа на тези вече изградени отношения, момичето е било изпращано в Германия, където под натиск е принуждавано да проституира”, обясни Димитър Петров.

Имало е и такива момичета, които са били заснемани по време на случаен полов акт и след това заплашвани, че записът ще бъде разпространен. Установени са пет експлоатирани жени в България, повечето били в Германия.

Иззети са голямо количество пари, банкови нареждания и такива по системи за бързо плащане за над 500 хил. лв. Ивайло Спиридонов обясни, че оперативната работа по тази група започнала през юни т.г. Съмненията дошли заради луксозния начин на живот на заподозрените. Парите са инвестирани в нови модели изключително скъпи коли за над 1,8 млн. лв., часовници и златни бижута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право