Сгъваем телевизор пести пространство у дома

Екранът е с размери 162 см по диагонал

Южнокорейският технологичен гигант LG представи на годишното изложение за иновации в Лас Вегас прототип на първия си телевизор с гъвкав екран, който се навива и се прибира в основата си, предаде “Бизнес инсайдър”.

Нововъведението има за цел пестене на пространство у дома, както и лесно преместване. Различните режими на работа също представляват удобство, а екранът от 162 см по диагонал предлага режим кино и телевизия.

Скриващите се телевизори не са нещо революционно. Но телевизор, който се навива като плакат в сравнително малка правоъгълна кутия е сериозно нововъведение и е възможно само с гъвкав OLED (органичен светодиод) дисплей.

Основните облаги, които телевизорът предлага са две. Първо, без значение до каква степен телевизорите са център на модерния хол, някои хора ги смятат за загрозяващи декора на стаята. Тези, които не харесват това, спокойно могат да го “навият”, докато не им е необходим. Второ, можете да си нагласите височината на екрана за различен тип съдържание – предимно филми, които не са снимани в типичната пропорция и показват на екрана т.нар. черни линии.

Ако смятате, че сгъваемият екран идва за сметка на качеството на картината, с което трябва да се направи компромис, трябва да знаете, че това не отговаря на истината. LG инвестира в OLED технологии десетилетия, преди която и да е друга компания и се надява с новия продукт да си върне вложенията.TECH: Rollable television wows CES show

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии