СДВР напомня: Бъдете внимателни при използването на пиротехника в новогодишната нощ

СДВР ни напомня да бъдем внимателни днес при възпламеняването на бомбички, пиратки и фойерверки, както и на самоделно направени такива не е безопасно развлечение.

При използването на пиротехнически изделия стриктно следете за срок на годност. Използвайте само изделия, които съответстват на стандартите за безопасност и са придружени с инструкции за правилна употреба. Съхранявайте ги грижливо, съобщава в страницата си във фейсбук СДВР Столична полиция.

Ако видите дефект или разкъсване не използвайте пиротехническото изделие.

Изстрелвайте фойерверките само от подходящи места, където няма да представляват опасност за вас и околните.

Не насочвайте пиротехническите изделия към лицето и тялото на човек. Недопустимо е правенето на експерименти с цел увеличаване на ефекта, засилване на шума или други подобни „подобрения”.

Пиротехническите изделия да бъдат закупувани и употребявани само от ПЪЛНОЛЕТНИ лица.

Не използвайте пиротехнически изделия в закрити помещения, превозни средства , в близост до леснозапалими материали, както и в районите на болници, детски градини, училища, църкви, приюти и др.

Не поставяйте възпламенени пиратки в бутилка или друг съд. Детонацията в тясното пространство разбива бутилката и отхвърчащите стъкла могат да причинят сериозни наранявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България