Сдружение дари модерни кувьози на две болници

Два японски кувьоза от последно поколение получиха от сдружение "Аз вярвам и помагам" неонатологичните отделения в АГ-болницата и МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Средствата за дарението бяха събрани на 29 септември, когато за часове пред Катедралата близо 15 000 души донесоха 21 тона пластмасови капачки за рециклиране.

%d0%ba%d1%83%d0%b2%d1%8c%d0%be%d0%b71

Жест направи и фирмата-вносител на кувьозите, която намали цената двойно до 8400 лв., така че с парите от кампанията да бъде доставена техника за недоносени и в двете болници. "За по-малко от 3 г. събрахме общо 69 тона капачки, с които подпомогнахме родилните отделения", отчете председателят на "Аз вярвам и помагам" Владислав Николов. "Благодарение на тази кампания хиляди възрастни и малки деца се обединиха и се почувстваха щастливи, че помагат. Убеден съм, че растейки, децата ще имат осъзнато отношение към екологията и респективно към проблема с рециклирането", заяви кметът Иван Портних.

Следващата акция за събиране на капачки във Варна ще е идната пролет, а с приходите от нея ще бъде купена апаратура за детската хирургия в "Св. Анна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България