СДС вижда решението на кризата в управляващата коалиция в балотаж Цачева-Трайков

СДС разпространи декларация по повод "процесите, които протичат в управляващата коалиция и Реформаторския блок през последната седмица".

Според партията основната й задача е да не допусне кандидата на социалистите да стане президент, а най-важната цел на РБ е кандидатът й Трайчо Трайков да отиде на балотаж, за да бъде следващият държавен глава излъчен от управляващата коалиция.

 

Пълният текст

Декларация на Съюза на демократичните сили

Съюзът на демократичните сили изразява безпокойството си от процесите, които протичат в управляващата коалиция и Реформаторския блок, през последната седмица.

СДС за пореден път отстоява категоричната си позиция, че основният ни опонент на тези, както и на всички други избори е БСП, а сега наша главна задача е да работим така, че да не допуснем кандидатът на

социалистите да стане президент.

Най-важната цел на всички партии в Реформаторския блок на този етап трябва да бъде - нашият кандидат Трайчо Трайков да отиде на балотаж, за да сме сигурни, че бъдещият президент на България ще бъде излъчен от управляващата коалиция.

Ако имаме президент от управляващото мнозинство, това ще позволи продължаването на обещаните реформи, ще парира опитите на БСП да се домогва отново до властта и да доведе държавата до нова политическа и икономическа криза.

Нашата позиция е, че приетите промени в Изборния кодекс, във връзка с броя на секциите в чужбина, очевидно не отговарят на очакванията на сънародниците ни зад граница. Но не трябва да допускаме запазването на неограничения брой секции за следващите парламентарни избори, защото това отново ще създаде напрежение в обществото ни, заради гласовете от Турция.

Съюзът на демократичните сили винаги е имал отговорна и последователна позиция в рамките на Реформаторския блок и управляващата коалиция. Ние сме за продължаване на реформите в най-важните сектори, стоим твърдо зад евроатлантическите ценности, извоювани именно от СДС, след тоталитарния комунистически режим, и ще се противопоставим на опитите на наследниците на този режим да поставят под съмнение мястото на България в европейското семейство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика