Себастиан Курц приема за среща лидерите на страните от Западните Балкани

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц приема за среща във Виена правителствените лидери на пет страни от Западните Балкани, съобщи Die Kleine Zeitung.

В австрийската столица пристигат министър-председателите на Сърбия (Ана Бърнабич), Албания (Еди Рама), Босна и Херцеговина (Денис Звиздич), Косово (Рамуш Харадинай) и Черна гора (Душко Маркович).

Освен тях на срещата във Виена ще присъстват също европейският комисар за Цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, и Йоханес Хан, отговарящ за политиката за съседство и преговорите за разширяване. Премиерът на Македония Зоран Заев отмени участието си поради причини, свързани с работния му график.

На срещата във Виена ще бъдат обсъдени европейската перспектива на страните от Западните Балкани, регионалното сътрудничество и двустранни конфликти, поясниха от пресслужбата на Курц. Австрия, която в момента е председател на Съвета на Европейския съюз, се представя като един от най-големите привърженици на членството в Общността на шестте страни от региона.

Програмата на форума на високо равнище започва в 10:00 часа българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа