Северин Красимиров не е виждал Виктория Маринова даже и по телевизията

Няма доказателства за съучастници в убийството или поръчители, заяви окръжният прокурор на Русе

20-годишният Северин Красимиров е заявил, че не е познавал убитата Виктория Маринова, нито я е виждал по телевизията. Това съобщи Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, предаде Русе Медиа.

Обвиненият в убийството на тв водещата, остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Русе. Защитата и самият задържан не се противопоставиха на искането на прокуратурата, тъй като според адвоката му Северин се страхува за живота си, ако му бъде наложена друга мярка.

Заседанието на съда в Русе премина при засилени мерки за сигурност. Преди началото му Северин обясни пред журналистите, че е бил под влиянието на наркотици и няма ясен спомен за събитията. Разплака се и заяви, че е готов е да приеме всякаква присъда.

Служебният адвокат на Северин Иван Дойнов поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдът реши, че искането е неоснователно. В хода на заседанието стана ясно, че обвиняемият е на 20 години, има начално образование, тъй като няма завършен 8 клас, и няма постоянна работа – работел е като докер.

Северин заяви, че е правилно, че прокуратурата иска да бъде задържан. Служебният защитник поиска същото, но с други аргументи.

„За него е опасно да не бъде в ареста на този етап. Според вас защо? Случиха се някои събития в Русе, има опасност да се активизират всякакви, няма да коментирам точно какви групи от граждани. За момента нямаме друга причина той да остане в ареста, освен че той се страхува. Не мога да коментирам дали е виновен или не е виновен“, заяви пред медиите защитникът.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова заявиха, че Северин е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и че е нанесъл удари по лицето и главата на пострадалата, както и че е заровил телефона й. По данни на свидетели, Северин заявил пред тях, че е изнасилил и ударил някакво момиче. В обясненията си обаче не е говорил за изнасилването.

От прокуратурата коментираха, че след намирането на заровения телефон на жертвата версията за грабеж, придружен с убийство, вече не е актуална.

„Вчера той даде обяснения, в които призна за нанесените удари, с които според медицинската експертиза е настъпила смъртта. По отношение на обвинението за изнасилване не даде обяснения, както вече разбрахте, след като чухте искането на прокуратурата, в тези обяснения той заяви, че е е видял телефона, паднал на земята на мястото на престъплението, след което го е заровил там. Извършихме оглед на това място на престъплението, след като приключи протокола за разпит, и действително намерихме мобилния телефон на пострадалата, заровен там. С това практически като че ли изчерпваме работата си по версията за грабеж, придружен с убийство. В действителност в кейса на телефона е оставена служебната карта на пострадалата, където са нейните имена и снимката, и неговото обяснение е, че се е опасявал да не бъде разкрита самоличността й толкова бързо и затова е заровил телефона. Не е имал намерение да отнеме такива вещи, нито другите, които не бяха намерени като част от бижутата й. Изключваме мотив за грабеж с убийство, на практика продължаваме да работим по другите версии. Той твърди, че е имало спречкване между него и пострадалата, докато тя е бягала там, просто е имало някакъв контакт помежду им, сблъсък неволен или предизвикан от него, не може да си спомни точно. Няма доказателства за съучастници, а и той не казва такова нещо. Специално го разпитахме и за версията за поръчителство или за такива действия, свързани с работата на пострадалата. Той заяви, че нито я познава, нито я е виждал дори по телевизията, нито е зрител на телевизията, в която тя е работила. Продължаваме да работим по тези версии“, заяви окръжният прокурор.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право