Вътрешният министър Младен Маринов: Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на Виктория Маринова

Късно снощи беше задържано лице от немската полиция вследствие на наше искане - Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в Русе, живущ в града близо до местопрестъплението, обяви на брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Той има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършени от него престъпления няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови - от дрехите, с които е бил, върху които има ДНК на жертвата, както и негова ДНК върху трупа на жертвата.

През цялото време не е спирано и не спира и досега работата по всички версии, включително и във връзка с работата на Виктория Маринова, подчерта министър Маринов.

Трите лица, подали сигнала за откритото тяло, са забелязали петно от кръв и слушалки на земята. Проследявайки кървавата следа, стигнали до женския труп, който бил в храстите, в непосредствена близост до алеята, обясни вътрешният министър. Незабавно в Областна дирекция-Русе е създадена организация за бързо и неотложно действие. Незабавно са насочени екипи от Главна дирекция "Национална полиция", които са специализирани по тежки криминални престъпления - убийства, изнасилвания, разказа още той.

Веднага е започнала проверка на всички факти и обстоятелства, работа с лица, незабавно е изготвен списък на лица от криминалния контингент, проявени по линията и е започнала работа с тях. Извършен е оглед на местопрестъплението, иззети са множество находки и са назначени съответните експертизи. Изведени са няколко основни насоки за работа по конкретни лица. Множество от тези лица са задържани до 24 часа в Областна дирекция Русе с оглед изясняване и изчистване на тяхното алиби за времето за извършване на престъплението.

В хода на работата стигнахме до лице, което всъщност снощи късно беше задържано от немската полиция, обясни Младен Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право