Северна Корея е тествала нов тип "тактическо управляемо оръжие"

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ръководи тестването на нов тип "тактическо управляемо оръжие", съобщиха държавните медии в страната, предаде AFP.

В информацията се посочва, че "предимствата" на оръжието са "особеният начин на водене на полета и носенето на мощна бойна глава", без да се дават повече подробности за оръжието.

Ким Чен-ун коментира, че то има "много важно значение за увеличаване на бойната мощ на Народна армия".

Корейската държавна информационна агенция добави, че тестването в сряда е "проведено чрез различни форми на стрелба по различни цели" и че Ким "е ръководил тестовия огън".

Съобщението дойде ден след като Центърът за стратегически и международни проучвания, заяви, че е била забелязана активност в централния ядрен обект на Северна Корея, което предполага, че Пхенян може да преработва радиоактивни материали след провала на февруарската среща в Ханой.

Японското правителство е много загрижено за съобщенията, че Северна Корея е извършила изпитание на нов тип тактическо оръжие. заяви генералният секретар на кабинета на министрите на Япония Йошихиде Суга. "Правителството е много загрижено за този факт. Ние събираме и анализираме цялата необходима информация", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия