Северна Корея: Разговорите за денуклеаризация със САЩ са "извън масата за преговори"

Северна Корея заяви в събота, че разговорите за денуклеаризация със Съединените щати са "извън масата за преговори", като обвиниха европейските страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, които наскоро осъдиха "провокативните" изстрелвания на балистични ракети от Пхенян, предава АФП.

Изявлението на посланика на Северна Корея в ООН Ким Сонг дойде, след като Белгия, Естония, Франция, Германия, Полша и Обединеното кралство в сряда осъдиха "продължаващите изпитания на балистични ракети от страна на Северна Корея" и призоваха за строго прилагане на санкциите срещу Пхенян.

Говорейки за „параноята“ на европейците и „враждебната политика“ на Съединените щати през последните месеци, Сонг каза, че Северна Корея „няма нужда да води продължителни разговори със САЩ сега и денуклеаризацията вече е слязла от масата за преговори. "

Сонг също нарече европейското изявление "поредната сериозна провокация", казвайки, че Северна Корея предприема "справедливи мерки за укрепване на националните отбранителни способности".

„Тъй като тези шест държави-членки на ЕС създават много проблеми да играят ролята на домашни любимци на Съединените щати през последните месеци, не може да не се чудим какво получават в замяна на покорството им към Вашингтон“, продължава изявлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия