Северна Македония и Турция хит за Нова година

Посрещането на Нова година в съседните ни държави става все по-изгодно.

От 100 до 300 лева за празничните дни зад граница

Западната ни съседка печели с оферти и липсата на езикова бариера

 

Ресторантите и хотелите в Северна Македония и Турция са голям хит сред благоевградчани за посрещане на Нова Година. Всички изгодни пакети на туристическите агенции за западната ни със са изкупени, показа проучване на “Труд”. А причината, според туроператорите, са - близко разстояние, без езикова бариера и изгодни цени.

Между 150 и 200 лв. плащат нашенци в зависимост от това колко нощувки, в каква категория хотел и дали е включена новогодишната вечеря, която е изобилна. Ако става въпрос само за новогодишната нощ с вечеря и нощувка, сумата стига до 100 лв. Празничната вечеря е към 80 лв.

Градовете, които са най-предпочитани от благоевградчани, са Делчево, Берово, Струмица.

Благоевградчани, които са празнували миналата година в Македония, обясниха, че там обслужването е на ниво и наистина си заслужава. В менюто са включени оркестър, храна в неограничени количества и алкохол, колкото може да се изпие. Докато у нас, в областния център, кувертите са между 60 и 120 лева, но хората казват, че поне още толкова ще похарчат за алкохол и мезета, тъй като в менютата пиенето било символично.

Според туроператорите цените в по-големите зимни курорти, и в чужбина вече се доближават. Така сред атракциите на достъпни цени е и Новогодишна нощ в Турция. Там офертата от 330 лв. включва празнична вечеря на кораб в Босфора, екскурзоводска програма в Истанбул, нощувка и път.

 

Хотелиерите умуват за кадрите през лятото

Ремонти кипят в Слънчев бряг за новия сезон

Мария Кехайова, ТРУД Бургас

Хотелиерите в Слънчев бряг се готвят за идния сезон с пълна пара. Навсякъде кипи работа- ремонтират се фасади, подови настилки, сменят се тапети. “В моя хотел изграждаме спа комплекс”, коментира пред “Труд” Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Според него, и през следващия сезон проблемен ще е въпросът с работната ръка. Въпреки мнението, че много българи ще се върнат от гурбет, нещата не са точно такива, каза Налбантов. Това лято той е наел на работа студенти по програма от Казахстан, Камерун, Молдова, Киргизстан и е много доволен.

“Младите хора говорят френски, хващаха се на работа предимно в кухнята. След сезона си тръгнаха много доволни”, каза още зам.-председателят на БХРА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм