Североизтокът показва възстановка на лов в изложението "Наслука"

Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов, ловният експерт инж. Тервел Стефанов и директори на ловни стопанства от Североизточна България ще вземат участие в XXVI-то издание на изложението "Наслука-лов, риболов, спорт" от 26 до 29 септември в "Интер експо център" в София. Посетителите на изложението ще имат възможност да се запознаят с възможностите за ловен туризъм в различните териториални поделения и да получат повече информация за трофейния, селекционния, подборния и групов лов в стопанствата към предприятието.

"Подготвили сме актуални пакетни цени, които ще представим на изложението. Новите оферти са разработени във връзка с възстановените запаси от едър дивеч в СИДП и необходимостта броя на животните да бъде регулиран", обясни ловният експерт инж. Тервел Стефанов. На щанда на предприятието ще бъдат изложени трофеи от диви животни, добити в ловните стопанства на Североизтока.

Очаква се сред посетителите огромен интерес да предизвика и диорамата, която ще посреща влизащите в

"Интер експо център". От СИДП са решили да спечелят любителите на лова и природата със зимна сцена в центъра, на която глиган се бие с три вълка. Майсторски препарираните животни върху площ от 4 кв.м. ще прехвърлят за миг българските и чуждите ловци насред лютата зима в северната част на страната ни и битките за оцеляване през най-студените месеци. Диорамата е направена специално за изложението и

се показва за първи път. През октомври тя ще бъде пренесена в сградата на предприятието в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България