„Севиля“ и „Бешикташ“ дебнат „Левски“ в Европа

Тежки съперници дебнат „Левски“ в Лига Европа. „Сините“ си осигуриха участие във втория по сила клубен турнир на Стария континент след успех с 4:1 над „Черно море“ на баража в Първа лига. Тимът на наставника Делио Роси ще започне още от първия предварителен кръг, жребият за който ще се тегли на 19 юни.

Сред потенциалните първи съперници на 26-кратните шампиони на България са отбори като „Будочност“ (Черна гора), „Уийпещ“ от Унгария и отстранилият преди 3 години Лудогорец“ в Шампионската лига тим на „Милсами“ от Молдова.

Далеч по-трудно обаче става във втория кръг, където „Левски“ няма да бъде поставен, ако достигне до него. А потенциални съперници на столичния гранд са доказани имена като „Севиля“, „Бордо“ , „Бешикташ“ и „Хайдук“, както и английският „Бърнли“, „Аталанта“ от Серия А и немският „Лайпциг“.

С малко повече късмет обаче „сините“ могат да избегнат подобен именит отбор и да се надява на някои измежду „Атромитос“ (Гърция), „Жалгирис“ (Литва) и „Вардар“ (Македония).

Отборите на ЦСКА и „Славия“ също започват от първия предварителен кръг на Лига Европа. Първите срещи са на 12 юли, а реваншите седмица по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ