Седем заглавия предвидени за фестивала „Сцена на вековете“ 2019 в Търново

Културната проява ще завърши с „Палячи“ от Руджеро Леонкавало под шапитото на циркова площадка

Четвъртият Летен сезон на „Сцена на вековете“ 2019 на крепостта Царевец във Велико Търново е отличен с престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2019-2020". Той ще се проведе от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.

Фестивалът вече е с международно участие и ще стартира на 13 юли с гостуването на Имперския руски балет, който ще представи едно от най-великите балетни заглавия - "Лебедово езеро“ по музика на Чайковски.

На откритата сцена в хълма Царевец ще бъдат показани два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини - „Турандот“, в изпълнение на Бургаската опера, на 26 юли и „Бохеми“ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „Симоне Боканегра“ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски център-Варна.

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ ще представи на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман на 26 юли.

На историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, посветен на 140 години от рождението на Панчо Владигеров.

„Сцена на вековете“ ще завърши с опера в цирка – „Палячи“ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в квартал Колю Фичето“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България