Седем министри ще отговарят на депутатски питания в парламента

Седем министри ще отговарят на депутаатски питания в рамките на днешния парламентарен контрол, става ясно от програмата на Народното събрание. Контролът започва в 9.00 часа.

Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно намерени стари неизбухнали боеприпаси в район "Тракия", гр. Пловдив.

2. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно финансовото състояние на Военно издателство.

3. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно становище на Министерството на отбраната за предстоящата среща на високо равнище на НАТО в Брюксел.

4. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ относно политиката на Министерството на отбраната за възстановяване работата на Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Питане от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ, ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно готовността на МВР за обезпечаване на летния туристически сезон.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно минималната работна заплата за страната, разнобой в позициите на участниците в социалния диалог.

2. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ относно контрол по спазване на безопасни и здравословни условия на труд в "Стомана" Перник.

Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Питане от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка.

Николай Петров, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно финансово състояние на МБАЛ "Шумен" АД.

2. Питане от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно стратегия за развитие на лечебните заведения за болнична помощ в Република България.

3. Въпрос от н.п. ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА, ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно стратегия на Министерството на здравеопазването за здравно наблюдение и лечение на психично болните пациенти.

4. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно доизграждането на новата болница в Ямбол.

5. Въпрос от н.п. НИНА ПЕЙЧЕВА МИТКОВА относно стратегията на Министерството на здравеопазването за справяне с емиграцията и миграцията на медицински специалисти.

6. Въпрос от н.п. НИНА ПЕЙЧЕВА МИТКОВА относно създалата се кадрова криза в Карловската многопрофилна болница.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно функционирането на ТЕЛК след отмяната от ВАС на текстове от Наредбата за медицинската експертиза.

8. Питане от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ, ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА, ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ и ИВАН ТОДОРОВ ИБРИШИМОВ относно цялостна политика на Министерството на здравеопазването във връзка с Препоръка на Съвета на ЕС относно Националната програма за реформи на България за 2017 г.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно прилагането на новата методика за определяне на цената на услугата "Доставяне на вода за напояване".

2. Въпрос от н.п. ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ и ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ относно увреждане на горски масиви в област Видин от насекоми.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Питане от н.п. КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА, ЖЕЛЬО ИВАНОВ БОЙЧЕВ и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика