Седем от Гольовците остават в ареста (обзор)

Роднини на задържаните препълниха съдебната зала, в която се гледаха мерките на Гольовците. Снимка: Булфото

Тарторът Коце Борисов се оплаква от сърце

Сред обвинените има и непълнолетни

Седем от задържаните от бандата на Гольовците остават в ареста. Това реши спецсъдът, който заседава до късно вечерта в събота. Сред задържаните са и двама полицаи от Второ РПУ, които осигурявали ”чадър” на апашите. От дванайсетте оковани с белезници при акцията в столичния кв. ”Орландовци” петима излизат на свобода, тъй като са непълнолетни или няма достатъчно доказателства за тях.

Бандата бе разбита в четвъртък. Лидерът й Коце Борисов и членовете й са обвинени за участие в престъпна група за наркопрестъпления, грабежи, кражби, производство и продажба на нелегален тютюн. Според разследващи бандата прибирала и пенсиите на хора от района.

Според адвоката на задържания полицай Светослав Паунов срещу него нямало доказателства и всичките обвинения били на база на анонимни свидетелски показания. ”Смятам, че свидетелските показания срещу клиента ми са от хора, които вероятно той е задържал преди време”, каза Розалина Апостолова. Адвокатът на сочения за тартор Коце Борисов пък поиска той да излезе от ареста, тъй като имал проблеми със сърцето. Съдът обаче отхвърли исканията и остави всички задържани в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право