Седмина задържани за контрабанда на цигари

Голямо количество контрабандни цигари са открити и иззети в хода реализирана полицейска операция на територията на Старозагорска област, съобщават от МВР.

Операцията е проведена на 4 ноември на територията на Стара Загора, Казанлък и Чирпан. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност в ОДМВР – Стара Загора, РУ – Казанлък, Второ РУ – Стара Загора и РУ – Чирпан.

Извършени са процесуално-следствени действия на четири адреса – два в Стара Загора и два – в Казанлък, и на три автомобила, два от които били забелязани паркирани в местност в района на с. Малко Тръново, община Чирпан. Оттам са открити и иззети общо 220 000 къса цигари без акцизен бандерол, парични средства, мобилни карти, телефони, др.

Задържани са седмина мъже – жители на Стара Загора и Казанлък. Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. по чл.234, ал.2 от НК. След доклад на материалите в прокуратурата, на 5 ноември в качеството на обвиняеми са привлечени трима мъже от гр. Стара Загора, като на двама от тях са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а на съучастника им - „подписка“.

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпната дейност на задържаните продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право