Седми ден без ферибот на Самотраки, Министерството на корабоплаването пое контрола

Снимка: Архив

Пътниците се извозват по приоритет, няма информация за закъсали българи

Министерство на корабоплаването в Гърция се включи в разрешаване на проблема с фериботната връзка до Самотраки, след като 7-ми ден островът е с оскъден транспорт поради авария на основния превозвач.

За днес са осигурени 4 пътнически маршрута и един товарен в 18.30 ч. Пътниците се извозват по приоритет и със списък на чакащи. Първо се превозват инвалиди, болни и бременни, след което по списък пътниците със закупени вече билети. Информацията бе потвърдена за в. "Труд" и от Генералното консулство на България в Солун.

Няма информация за закъсали българи. В дипломатическата ни институция са постъпили две обаждания от български граждани, но не с молба за помощ, а са уведомили властите, че са успели да се придвижат от Самотраки. Единият вчера, другият днес.

Поради предстоящото лошо време общината на острова направи аварийно съобщение за онези, които планират да пътуват в близките дни да отложат пътуване ако не е спешно или да се запишат в списъците за пътуване днес 9 август.

От министерството уверяват, че скоро ще бъде разрешен проблемът с транспортната линия. Обсъждат се варианти за нови връзки на Самотраки с Кавала и Лимносс, за да отговорят на туристическите нужди, тъй като сезонът е в разгара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България