Седмокласник пострада след конфликт със съученик

Варненското СУ "Найден Геров"

Седмокласник от варненското СУ "Найден Геров" бе ранен в главата след конфликт със съученик. Случаят бе огласен в социалните мрежи от майката на пострадалото момче, която публикува негова снимка и написа: "Живеем в мирни времена, а знаете ли как аз изпращам децата всеки ден? С молитва!"

Инцидентът е станал във вторник, потвърди началникът на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова. Според постъпил от училището доклад по време на междучасие двама седмокласници влезли в словесен конфликт, а след това по неизяснени към момента причини едното от момчетата е пострадало. То веднага е получило помощ от медицинско лице, уведомени са били родителите, а класният ръководител и психологът на училището са предприели мерки по механизма за предотвратяване на агресията в клас.

"Предстои да се уточнят причините, довели до инцидента, защото още не знаем дали става дума за непремерена игра или за агресия", поясни Генова. Сигнал за случая е изпратен и до Министерството на образованието.

В социалните мрежи родители обявиха, че подготвят колективна жалба заради зачестилите прояви на агресия в училището, тъй като подобни инциденти е имало и преди. Последният е от преди няколко дни, когато момиче се прибрало от занятия с насинено око. От РУО призоваха потърпевшите да подадат писмени сигнали, за да се направи проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони