Сезги Сена Акай била баскетболистка

Eкранната Мелек от "Горчива любов" е с титла „Най-добър модел на света”.

Сезги Сена Акай, която в момента гледаме като Мелек в излъчвания по bTV турски сериал "Горчива любов", е родена на 31 октомври 1995 г. в Истанбул. След като завършва гимназия постъпва в катедра „Връзки с обществеността и реклама” във Факултета по комуникации в Университета Йедитепе.

От ранна възраст Сезги професионално играе волейбол, като пет години е била в Галатасарай СК, а след това във Фенербахче.

През 2012 г. печели конкурса "Най-добър модел на Турция", след което представя своята страна на световната сцена и отново заема първо място, ставайки четвъртата турска жена, получила титлата „Най-добър модел на света”. Телевизионната й кариера започва през 2014-а с телевизионната драма "Zeytin Tepesi", а година след това стартира собствена програма “Magazin Postası” на FOX-TV, като междувременно поема главната роля в телевизионния сериал “Горчива любов”.

През 2017 г. Сезги Сена Акай се присъединява към актьорския състав на поредицата „ Великолепният век. Kьосем , изпълнявайки ролята на фаворитка на султан Мурад - Санавбер Хатун.

Въпреки че екранната Мелек в "Горчива любов" забременява от Булут /Сечкин Йоздемир/, в хода на повествованието тя ще намери истински приятел и поддръжник в намерението си да роди в лицето на Али /Алперен Дуймаз/. В последствие двамата ще се влюбят, а съпругата на Булут, която също забременява, ще загуби бебето си.

В ролята на харазматичния Али гледаме младия турски актьор Алперен Дуймаз, който е роден на 3 ноември 1992 в Анкара, където е и израснал. От малък се насочва към актьорството. В Анкара работи като модел и се снима в реклами. Учи театър в Университета на Държавната консерватория.

През 2015 е забелязан от режисьори и получава предложение за ролята на Джесур в турския римейк на сериала „Малки сладки лъжкини“, заради което се мести в Истанбул. В края на същата година се снима като Али в сериала „Горчива любов“.

През лятото на 2016 поема главната роля на Атеш Ергювен на сериала "Бодрумска приказка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица