Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Снимка: Архив

Общината в Сливен е сезирала полицията за грубо отношение, проявено от гражданин спрямо доброволец, съобщиха от местната администрация. Потърпевшият е част от 20-те доброволци, които дезинфекцират входните врати и домофоните в жилищните сгради. Това става с препарат с вирусоцидно, бактерицидно и фунгицидно въздействие.

Инцидентът е станал в събота, 4 април, пред един от входовете на блок в кв. "Сини камъни". Живущ в блока мъж се е показал от балкона си на третия етаж и е вдигнал скандал. Усъмнил се, че извършващият дезинфекцията е доброволец към общината, както и че действително използва препарат за дезинфекция, поясниха от полицията. Грабнал предмет от терасата и замерил доброволеца. По-късно на място пристигнала патрулка. Потърпевшият не е пострадал. Въпреки незаслужената обида и посегателството той е отказал да подаде жалба срещу гражданина. Грубото отношение към него обаче стана повод кметът на Сливен Стефан Радев да направи специален коментар. "Дброволците не заслужават това. Те проявяват благородство, съпричастност и грижа към останалите, за което не получават възнаграждение. Благодаря им за смелостта и призовавам гражданите към спокойствие, търпение и съдействие", заяви Радев.

От общината посочиха още, че на открития денонощен телефон са получени множество обаждания, в които сливенци са изразили положително отношение към инициативата за дезинфекция на входните врати и са благодарили на местната власт и доброволците.

Други две общини в Сливенска област - Нова Загора и Котел, също обявиха, че набират доброволци, които да ги подпомогнат в услуги за гражданите в условията на извънредно положение и разпоредени противоепидемични мерки.

В Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, както и в малките населени места на общините, се извършва дезинфекция на улици, пешеходни зони и рискови места за обществено ползване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право