Секач без договор, ударен от дърво

Снимка: Архив

Мъжът е с опасност за живота и на командно дишане

58-годишен мъж е с опасност за живота в областната болница в Разград, след като дърво паднало върху него по време на работа, за която бил нает без договор. Пострадалият, който е от село Хърсово, е на командно дишане, уточниха от полицията.

Сигналът, че има ударен от дърво човек в землището на село Дряновец, е получен към 11,30 часа в четвъртък на тел. 112. Обадили се други секачи, които работели с него. При идването на линейката и полицията мъжът бил намерен в безсъзнание след инцидента. Той бил ударен по главата. Нямал каска и защитни средства за работа на такъв обект.

На място било установено, че той и още четирима негови съселяни, били наети да секат в гората. Никой от тях нямал договор, казали работниците. Те обаче уточнили, че са започнали работа същия ден, буквално 2 часа преди инцидента.

От трудовата инспекция в Разград са поискали документацията от фирмата, наела работниците, за да се изясни при какви обстоятелства са били ангажирани, защо не е имало защитни работни средства и други. Прави се цялостна проверка.

По случая работи и полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България