Сексистки скандал помрачи церемонията

Церемонията по връчването на наградите за „Златната топка“ не мина без скандал, при това сексистки. Състезателката на „Лион“ и националния отбор на Норвегия Ада Хегерберг получи „Златната топка“ за най-добра жена-футболист за 2018 година. Нейният звезден миг на сцената обаче беше помрачен. Френският диджей Мартин Солвейг направи неподходящ коментар, който я засрами. Опитвайки да развесели публиката, той я помоли да потанцува туърк - провокативен танц, в който силно се разтърсват задните части. Хегерберг определено беше шокирана, но много бързо отговори отрицателно. Водещият се разсмя на глас в този момент. Камерата улови погледа на Килиан Мбапе, който също изглеждаше засрамен от случилото се на сцената в Париж.

Скандалът веднага беше определен като сексистки, заради грубостта на въпроса и неуместното включване на диджея. Малко по-късно, след края на церемонията, Мартин Солвейг се извини.

Вълна от недоволство се надигна мигновенно в социалните мрежи. Журналистката от „БиБиСи“ Виктория Уукунда определи скандала като „нонсенс“ и попита виртуално водещия защо не са помолили Лука Модрич да потанцува туърк и да разтресе задните си части.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят