Сексоложката Наталия Кобилкина пред “Труд”: Нашето общество става все по-инфантилно

Бракът и децата винаги носят радост, независимо на каква възраст се впускаш в тях

Световноизвестната руска психоложка Лариса Ренар пристига в България на 16 и 17 ноември по покана на популярната у нас сексоложка Наталия Кобилкина. Дни преди семинара за женското лидерство, Кобилкина даде интервю за “Труд”, в което разказва за ролята на дамите в българското семейство, как се отразява на сексуалния живот, ако нежния пол командва у дома, и как се е променил животът є след раждането на дете.

- На предстоящите два семинара с Лариса Ренар ще се обсъждат теми за женското лидерство в 21. век. Как според теб ще приемат българските мъже жената в тази по-активна роля?

- В последните години жените се доказаха като много мощни и успешни лидери в бизнеса и едновременно с това, те умеят успешно да комбинират семейството и работата. Все повече женски имена присъстват в списанията за бизнес като “Форбс” например, жените правят своите успешни бизнеси и организират мащабни проекти. Вярвам, че големите трансформации в този свят ще се случат благодарение на жените. И на 17 ноември ще дадем на дамите нова гледна точка как могат да влияят и да създават новата реалност.

- Възможно ли е жените да бъдат на високи позиции на работното място, а у дома мъжете да командват?

- Наскоро бях на вечеря с един приятел - милионер и той ми каза: “Аз винаги си избирам силна и успешна жена за съпруга, защото тя реализира своето желание да командва в работата, а вкъщи иска да бъде просто жена. Точно обратното - жените, които нямат реализация в професионален план, често вкъщи се превръщат в контрольори на цялото семейство”. Не мога да не се съглася с него. Аз лично вярвам, че колкото по-активна и силна е жената в бизнеса, толкова повече копнее да се отпусне вкъщи и да бъде просто обичана и любяща съпруга. На 16 ноември в София Лариса Ренар ще направи много интересен семинар - как да влияем на мъжете по женски начин чрез квантова психология и женски практики. Ние, жените притежаваме тази сила - да владеем свотята женска енергия.

- Когато една жена заеме лидерска позиция в отношенията с мъжа си, как се отразява това на сексуалния живот на двойката?

- Обикновено не много добре, често в такива случаи мъжът се чувства под натиск и не проявява своето сексуално желание, а жената се чувства отблъсната и нежелана и се развиват големи трагедии на тази почва. Често при мен идват такъв тип клиенти и променяме много неща на ниво психология. Има един курс “Гейши”, който провеждаме вече 10 години и в него първото, на което уча жените - това е смирение и отдаденост на техния мъж. Чак след както предадат лидерство в мъжките ръце, започват да се случват истинските чудеса.

- Кои са трите качества в съвременната жена, които най-много привличат и съответно отблъскват мъжете?

- Във всички времена жените са привличали мъжете с красота, уязвимост и нежност. И са ги отблъсквали с изисквания, грубост и неблагодарност.

- Повечето представителки на нежния пол искат традиционните брак, дом и дете от мъжа. Различни ли са желанията на модерната жена?

Един друг мой приятел казва: “Аз съм стар шовинист и вярвам, че за да има щастлив брак, мъжът трябва да бъде по-силен, по-умен, по-богат, той е този, който защитава жената и децата си и така трябва да бъде. Най-голямото зло днес е феминизмът, жените се пребориха за своята свобода и сега се чудят какво да правят с нея, оплакват се, че няма силни мъже. Скоро истинските мъже ще бъдат в червената книга като изчезващ вид”. Аз също споделям мнението, че жената преди всичко трябва да има щастливо семейство, а след това може да изгражда кариера колкото си иска.

- След двата семинара - “ВИП курс за вълшебници” и “Жената на 21. век” - кой е най-ценният урок, който всяка дама ще научи за подхода към мъжете?

- Ще се учим как да излезем от старите модели на жертви на нашите майки и как да изградим новото поле, да бъдем реализирани и щастливи жени.

- Предстои и парти след семинарите, в което с Лариса Ренар ще покажете практики за омагьосване на партньора. Възможно ли е тези практики да се прилагат и върху вече съществуващия партньор?

- Да, разбира се, важно е да съблазняваме и да флиртуваме с мъжа до нас, особено след дълъг брак.

- Наскоро станахте майка - през първите месеци след появата на детето много жени трудно се справят и дори изпадат в депресия - как да се предотврати това?

- Вярвам, че в този момент на жената трябва да й се помага, много е трудно да се грижи изцяло сама за детето и дома, а когато и се налага и да работи, това е направо невъзможно. Аз разчитам на помощ още от първия ден - и от съпруга ми, и от родителите, и от гледачка и се чувствам готова за второ дете. Голямо щастие е, но при условие, че има кой да ти помага. Някои жени избират да правят всичко сами и обикновено те са доста изморени и измъчени. Не разбирам защо си го причиняват.

- Как двамата родители могат да запазят близостта помежду си в емоционален и сексулаен план - вярно ли е според вас, че много мъже изневеряват в този период защото не получават достатъчно внимание от майката?

- Да, вярно е. Тук е важно майката да не влиза в прекалена обсебеност от детето, наистина е много примамливо да спиш с детето, да се слееш с него, хормоните на окситоцин дават толкова щастие да бъдеш с малкото чудо, че забравяш за любимия мъж. Ако жената иска да си запази мъжа, трябва да си наложи правило да поеме грижата преди всичко за себе си и за него.

- Грешка ли е според вас, че все повече жени отлагат създаването на семейство и раждането на дете?

- Сключих първия си брак на 20 години. Бях млада и скочих с кеф в отношенията. Втория път подписах на 32 и пак беше прекрасно! Бракът и децата винаги носят радост, независимо на каква възраст се впускаш в тях. Все повече жени се притесняват, че ще изпуснат кариерата си, ако се омъжат, но не мисля че това е истина. Ако ти е писано да правиш успешна кариера, ще я направиш и с мъж, и без мъж, и с деца, и без тях. Майка ми се омъжи на 23, има 3 деца и супер кариера като лекар. Надявам се все по-малко жени да отлагат тези щастливи събития.

- В днешно време все повече мъже стават бащи отново след 40-45 години, което в миналото се случваше доста по-рядко. Как си го обяснявате, какво се променя в разбиранията или начина ни на живот?

- Нашето общество става все по-инфантилно и все по-късно порастваме и по-късно поемаме отговорност и решаваме да имаме деца, често не от голяма любов към жената, а просто защото е дошло време за това. И навсякъде можем да видим доста възрастни родители с малки деца. Но, от друга страна, тези родители са по-готови и по-зрели за децата, отколкото много млади хора. Вярвам, че промените идват и постепенно жената ще се научи да бъде и смирена, и креативна, и реализирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл