Сексът и училището

Малките британчета ще учат за гей отношенията

Безопасността в интернет и въпросите на ЛГБТ

Според плановете, които са отворени за консултации, учениците ще учат за опасностите от прекарването на прекалено много време в социалните медии и как да се отнасят с уважение към ЛГБТ хората. Новата програма идва на фона на нарастващата тревога за психичното здраве на младите хора. Часовете ще обхващат и физическото здраве, като например значението на физическите упражнения и здравословното хранене, както и ползите от здравословния начин на живот и предотвратяването на здравословни проблеми.

Предложенията се публикуват заедно с проект за ръководство за човешките взаимоотношения и сексуалното образование, които ще включват нови насоки за обучението на младежите за гей и транссексуалните хора. Според законодателството, прието миналата година, обучението за човешките взаимоотношения вече е задължително във всички начални училища, а обучението за сексуалните и любовни връзки е задължително в средните училища. Като част от тази програма, се актуализират насоките по темата, на фона на опасенията, че сегашните съвети са остарели и не успяват да се справят със съвременните проблеми като кибертормоз, секстинг (размяна на съобщения със сексуално съдържание) и безопасността в интернет.

„Днес правителството обявява важни елементи, като безопасността в интернет и въпросите на ЛГБТ, както и секса и връзките, психическото и физическото здраве, но не стига до личните, социални, здравни и икономически връзки (PSHE)“, заяви Пол Уитман, генерален секретар на Националната асоциация на учителите. Предложенията предизвикаха безпокойството на някои експерти, според които има опасност младежите да се обучават да бъдат твърде самовглъбени. Алан Смитърс, професор по педагогика в Бъкингамския университет, каза, че „това е изключително добронамерено, но звучи много трудно за изпълнение“. „Психическото здраве е изключително важно, но съществува опасност от прекалено опростяване на тези въпроси. Възможно е разглеждането на тези въпроси да засегне децата, без задължително да направи живота им по-добър“.

(Със съкращения, превод „Гласове“)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения