Секс и чесън срещу грип и настинка

Тиквата предпазва от стареене и повишава либидото

Лимоните убиват бактериите, крушите пазят белите дробове от инфекции

С настъпването на есента е време да засилим имунитета си, за да бъдем по-малко уязвими за вирусите, които вече се носят във въздуха. Разбира се, най-добрият начин е да включим в менюто си разнообразни храни, които да ни набавят нужните витамини и минерали.

Наблегнете на сезонните продукти - природата знае от какво имаме нужда и ни го предлага в подходящия момент.

Въпреки че повечето плодове и зеленчуци съдържат антиоксиданти, в ябълките се среща един от най-мощните – кверцетин, който стимулира силно имунната система и може да предотврати различни видове болести.

Този плод е отличен източник на фибри и помага за регулирането на обмена на веществата в организма и цялостното състояние на храносмилателната система.

Крушите са с ниско съдържание на мазнини и калории. От друга страна, те са пълни с витамини, минерали и фибри. Съдържат антиоксиданта глутатион, който повишава имунитета на белите дробове и помага за предотвратяването на инфекции чрез регулиране на натрупването на слуз.

Лимоните имат многобройни здравословни ползи, някои от които масово известни, а други доста скрити. Огромното количество витамин Ц е ценно в борбата с простудните заболявания. Освен това е доказано, че лимонената киселина унищожава много видове бактерии, включително ешерихия коли.

Чесънът е чудесен натурален начин да се предпазите от редица заболявания и инфекции. Неслучайно го наричат природен антибиотик. Той съдържа активни вещества, които подобряват здравословното състояние и регулират важни процеси в тялото. С натрупването чесънът прави имунната система по-силна и устойчива на вирусни инфекции. Според изследванията консумацията на чесън може да намали броя на настинките за година с до 63%.

Есента е сезонът на тиквата и ако я включим в менюто си, ще ни донесе много ползи. Тя съдържа някои много рядко срещани в растителната храна витамини. Затова се препоръчва на всички вегетарианци, бременни и малки деца. Благодарение на високото съдържание на витамин Е, тиквата стимулира функцията на половите жлези, а в същото време предпазва организма от стареене. Отдавна е известно, че тиквените семки действат като афродизиак, тъй като подпомагат оросяването на органите с кръв.

И като говорим за либидото, лекарите съвсем не на шега казват, че сексът има незаменима роля при засилването на имунитета. Според редица научни изследвания той способства за изготвянето на антитела и помага за преодоляването на болестите, които изобилстват в мразовитите дни.

По думите на учените, хората, които почувстват че се разболяват, веднага трябва да се заемат със секс. Тогава производството на антитела се увеличава с 30%.

 

Прочистване

Сокът от цвекло гони токсините

За да сте по-устойчиви на настинките е важно да прочистите организма от натрупаните токсини. Сокът от червено цвекло е идеален помощник в това. Той съдържа холин, който изчиства от токсини не само черния дроб, но и всички други органи. Премахва от тялото и тежките метали. Макар и съдържанието на желязо да не е високо, то е с много добро качество, което го прави чудесна храна за прочистване на кръвта.

Прясно изцеденият сок от добре узрели дюли също има противовъзпалително действие. Печените плодове пък са идеално средство срещу повръщане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве