Сектор за ранна интервенция на уврежданията заработи в детски дом

Ще се ползва от малчугани със заболявания на централната или периферната нервна система

В Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец работи „Сектор за ранна интервенция на уврежданията“. Той е с капацитет 5 легла и е част от структурата на Медицинския блок. Услугите по ранна интервенция са ориентирани към подкрепа и укрепване потенциала и ресурсите на семействата с новородено дете или деца с увреждания, с цел предотвратяване изоставянето им в институция.

Показани за прием в сектора за ранна интервенция на изоставянето от биологичните родители са деца родени с асфиксия, хипоксемична исхемична енцефалопатия, с мозъчен кръвоизлив. Има и деца от многоплодна бременност, както и такива с генетични заболявания, вродени аномалии, инфекции, родови травми и пр.

Услугата се предоставя в подходяща среда с денонощна осигуреност на висококвалифицирани специалисти, комфортни битови условия максимално доближаващ се до семейната среда.

Освен за високорискови новородени, услугата е достъпна и за деца с нужда от комплексна рехабилитация със заболявания на централната или периферната нервна система, ортопедични заболявания, изоставане в нервно-психическото развитие и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България