Селена Гомес - Тройна заплаха

Селена Гомес най-после постигна дългоочакван и много желан връх в музикалната си кариера - №1 песен в най-престижната и популярна класация в света Billboard Hot 100. Последното й парче Lose You to Love Me, посветено на изключително популярната й връзка с поп феномена Джъстин Бийбър, вече седмица заема първото място в подреждането за сингли на САЩ. С това постижение 27-годишната красавица изравни своите “връстници” от времената на “Дисни” в лицето на Майли Сайръс, Джонас Брадърс и отчасти Ариана Гранде.

Певицата, актриса и рекламен модел Селена Гомес е най-коментираният изпълнител през последната седмица. След повече от 10 години на музикалната сцена нейните усилия бяха посрещнати с възможно най-добрия резултат. А причината за всичките тези успехи е модерната балада Lose You to Love Me, с която Селена направи своето завръщане в поп културата след близо 2-годишна пауза. Песента беше посрещната с голямо одобрение сред критиците и милионите й фенове. Нейната искреност и фактът, че е посветена на дългогодишната й връзка с Джъстин Бийбър я изстреляха в нови върхове.

Връзката на певицата с канадския изпълнител, който години наред беше феномен в поп културата, е една от причините тя да стане световноизвестна. За техния романс се заговори още през 2010 г., но официално потвърждават слуховете година по-късно. Трудно е да се каже кога точно са се разделяли и събирали отново в периода до 2018-а, когато Бийбър официално се сгодява за настоящата си половинка Хейли Болдуин. Равносметката за “Джелена”, както ги наричат медиите докато са заедно, е няколко хита и за двамата изпълнители (The Heart Wants What It Wants, Lose You to Love Me, Same Old Love за Селена и Sorry, What Do You Mean?, As Long As You Love Me и т.н. за Бийбър). Тяхната любовна сага обаче повлиява не само върху кариерите им. Селена Гомес е отгледана почти изцяло от майка си. Двете са много близки и дори майка й се изявява като неин мениджър до 2013 г., когато Селена я уволнява, а като причина за това медии сочат нейните непостоянни отношения с Бийбър, когото госпожа Гомес изобщо не харесва за дъщеря си. Нещо повече, певицата влиза в клиника за лечение на зависимости точно заради “токсичната” връзка с канадеца.

Семейната история на Гомес е изключително интересна. Баща й е от мексикански произход, а майка й я ражда на 16-годишна възраст. Когато певицата е на 5 г. родителите й се развеждат и тя остава с майка си. Детството й е било трудно, тъй като не са разполагали с почти никакви пари. Налагало се да я гледат нейните баба и дядо, докато майка й завърши училище.

Положението й се подобрява през 2000 г., когато за първи път се появява на малкия екран. Взима участие в шоуто “Барни и приятели”. Въпреки това тя става известна в ролята си на Алекс Русо в сериала “Магьосниците от Уейвърли Плейс”, излъчвано от “Дисни”. Предаването се излъчва от 2007 г. до 2012-а и печели “Еми” за най-добро шоу за деца.

По онова време тя се среща с Ник Джонас от групата Джонас Брадърс, които също са звезди на “Дисни”. Благодарение на суперуспешни продукции на компанията от този период, на музикалната сцена се появяват три от най-известните поп звезди на новото поколение - Майли Сайръс, Селена Гомес и Деми Ловато. Трите често са слагани под общ знаменател, тъй като започват пътя си първо като актриси, а след това като певици. С популяризирането на социалните мрежи обаче Гомес успява да добави към заниманията си инстаграм звезда или т.нар. “инфлуенсър”, което я прави съвременна Тройна заплаха. Към момента тя е най-следваната жена, комбинирайки феновете й в различните социални платформи. Многократно е чупила рекорда за най-харесвана публикация в инстаграм, а цената на една такава е около 1 милион долара.

Дебютът й в музиката е през 2009 г. с албума Kiss & Tell. Тогава тя сформира своя банда, която носи името Selena Gomez & The Scene. Заедно издават още два диска - A Year Without Rain (2010) и When the Sun Goes Down (2011). Големият й пробив идва, когато започва солова кариера. До 2015-а пуска още два албума - Stars Dance (2013) и Revival (2015). Те продуцират хитовете Come & Get It, Good For You, Hands To Myself.

Последните две години бяха тежки за младата изпълнителка. През 2017-а стана ясно, че е претърпяла бъбречна трансплантация. Нейното автоимунно заболяване лупус й пречи да развива кариерата си и й се налага да прекара известно време в клиника за лечение. Въпреки трудностите, красавицата вече е на друг етап от живота си и е успяла да преодолее пречките. А резултатите от завръщането й се очевидни.

 

Посети тайно цигански квартал в София

Селена Гомес е известна и с гласността си за социални-значими каузи. Тя самата е посланик на редица хуманитарни инициативи. Неотдавна певицата посети цигански квартал в София тайно. Тя бе в страната ни по покана на международната неправителствена организация А21, която се бори с трафика на хора, опитвайки се да помогне на тези, които живеят под някаква форма на робство или експлоатация.

 

За нея

Преминала е през много трудности

Новата й песен Lose You to Love Me е най-доброто нещо, което някога е правила. Преминала е през толкова много трудности. Видяла съм с очите си какви неща са се случвали с нея и колко много й е коствало да се справи с тях. Била съм плътно до Селена в много от в хубавите, но и в лошите моменти. Много съм развълнувана за нейното завръщане, защото когато някой е удовлетворен от живота си, но е преживял тежки моменти и вече може да ги анализира от дистанцията на времето, тогава се ражда изкуство, което може да помогне на други хора.

Тейлър Суифт, поп звезда

 

Обичах я истински

Обичах Селена Гомес истински. Винаги ще имам чувства към нея и тя държи специално място в сърцето ми. Но жена ми Хейли Болдуин е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. Омръзни ми хората да обясняват, че трябва да се върна при Селена и че тя е била любовта на живота ми. Вие не ме познавате и не знаете от какво се нуждая. Хейли ми е съпруга и точка по въпроса. Престанете да я сравнявате с бившите ми. Пожелавам всичко най-добро на Селена.

Джъстин Бийбър, поп звезда и бивша половинка на Селена Гомес

 

Никога не сме били гаджета

Първият път, когато видях Селен Гомес, беше в шоуто “Барни и приятели” преди много години. Тогава беше много сладка и в момента също е много мила и добра. Двамата сме много добри приятели, но нищо повече. Няма нищо вярно в слуховете, че сме били гаджета. Имаме една и съща група от приятели и излизаме заедно постоянно.

Найъл Хоран, певец

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети