Селин Дион - Зов за завръщане

За първи път от 10 години канадската поп певица обяви, че започва световно турне, което ще мине и през САЩ, както и нов студиен албум Courage, вдъхновен от живота й след смъртта на съпруга й. 51-годишната звезда съобщи новината по време на концерт в Лос Анджелис, който бе гледан онлайн от хиляди нейни последователи. 

Бяхме позабравили Селин Дион преди тази пролет да се появи на седмицата на модата в Париж и да стане най-сниманата звезда там. Певицата показа чудесна форма, макар някои критици да заподозряха, че дори страда от анорексия. Въпреки това, тя потвърди завидно усещане за стил и на 51 г. стана новото рекламно лице на козметичния гигант L'Oreal.

През последните години певицата има спорадични изяви в Лас Вегас и не присъства активно на сцената, след като се оттегли, за да се грижи за болния си съпруг, който почина през 2016 г. от рак на гърлото.

Именно той изиграва най-важната роля не само в живота, но и в кариерата на певицата, добила неизмерима популярност с песента от “Титаник” My Heart Will Go On. И макар наскоро да призна, че ако преброи колко пъти я е пяла, вероятно ще й се догади, тя е един от малкото изпълнителни, които имат късмета или проклятието, да бъдат завинаги асоцирани с една-единствена песен.

Селин Дион е родена на 30 март 1968 г. в канадския град Квебек и е най-малката от 14-те деца в музикалното й семейство.

Когато е само на 12 г. се среща с Рене Анжeлил, бъдещият й съпруг, който харесва неин демозапис (Ce n`etait qu`un reve, композиран от майка и? Терез) и се съгласява да финансира първия й албум. Те започват да работят заедно през 1980 г., а Селин споделя, че усеща по-различни чувства към него, когато е на 17. Двамата постепенно се влюбват и стават двойка, когато певицата е 19-годишна, а Рене е на 45. Сключват брак през 1994 г. в базиликата Нотр-Дам, а събитието е повече от бляскаво и дори се предава по канадската телевизия.

Селин и Рене са неразделни до смъртта му през 2016 г. През всичките години се опитват да имат деца, но така и не успяват по естествен път. Селин ражда първия им наследник чрез процедура ин витро, а през 2010 г. по същия начин на бял свят се появяват и близнаците им. Бракът им никога не е бил лек - през 1999 г. Рене се разболява от рак на гърлото. Един път преборва болестта, но тя се завръща години по-късно и през 2014 г. Селин отменя всички свои концерти и участия, за да се грижи за него. Певицата споделя, че сама го е хранила по три пъти на ден и е стояла неотлъчно до него в тежката битка, която продуцентът загуби. Съпругът на Селин е и главният виновник тя да изпее абсолютния си хит от саундтрака на “Титаник”, който покори всички класации и донесе най-голямата слава на певицата. Първоначално тя не е била впечатлена от песента и не е искала да я изпее, но се съгласява да направи демо запис с помощта на Рене. Той пък тайно изпраща записа на продуцентите на филма и така My Heart Will Go On става вечен хит.

Днес Селин Дион е сред най-успешните и уважавани артисти в историята на световната поп музика. Тя печели някои от най-престижните награди, доминира в класациите през 90-те години и е продала над 180 милиона албума по време на 35-годишната си кариера. Печели 5 награди “Грами”, две награди на Академията, седем Американски музикални награди, 20 награди Juno (Канада) и много други.

Певицата продължава да изнася концерти в Лас Вегас като шоуто й в “Сезар Палас” официално е обявено за най-успешния спектакъл с повече от 1100 концерта и над 4.5 милиона продадени билета. През юни 2018 г. изнася турне, включващо 22 концерта в Азия, Австралия и Нова Зеландия. То е сред най-доходоносните събития в индустрията за годината с приходи от 57 милиона долара. През юли 2018 г. Дион се завръща на върха на чартовете с ремикс версията на сингъла й Ashes, част от саундтрака към филма Deadpool 2. През септември същата година звездата обяви, че последният спектакъл от шоуто й Лас Вегас ще е на 8 юни 2019-а.

И докато години певицата е далеч от скандалите, в последно време стана обект на коментари заради подозрителната си близост с доста по-младия от нея танцьор Пепе Муньос. Противно на упоритите слухове за афера между тях, Селин коментира, че двамата са просто много добри приятели, но не отрече, че той е много привлекателен мъж. Двамата напоследък са неразделни по светски събития, а той ли е вдъхновителят на новите й проекти, засега остава загадка.

 

Пусна джендър неутрална колекция за деца

В края на миналата година Селин Дион лансира джендър неутрална колекция дрехи за деца. Тя се надява колекцията “да насърчи диалогa за равенство и възможности”. Тя е плод на сътрудничеството на певицата с унисекс бранда NUNUNU и включва 70 модела за деца от 0 до 14 години.

В рекламния клип звездата влиза в родилно отделение, пълно с бебета облечени в розово и синьо, за да ги преоблече с магия в джендър неутрални дрешки.

 

За нея

Тя е истинска икона

Селин Дион вдъхнови моето представление. Гледах видео от концерта й в Enigma Resi­dency, Лас Вегас, след като направих концепцията на това шоу. A след това на следващата вечер, когато изпях The Edge of Glory, опитвах да пресъздам всички движения, които Селин правеше, защото ме превъзхождаше, докато пеех! Тя е истинска икона! И знаеш ли какво е толкова прекрасно? Тя е толкова мила.

Лейди Гага за представянето си на “Златен глобус” 2019

 

Искам да напиша парче за нея

Една от моите мечти винаги е била Селин Дион да запише някоя от моите песни. Бих се радвала много, ако тя изпее някоя от тях. Искам дори да напиша песен специално за нея. Обичам Селин Дион! Тя е необикновена и уникална като певица и като човек, като творец.

Изпълнителката Шаная Туейн

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети