Село Мъдрево и околията посрещнаха на площада шампионката Тайбе Юсеин (СНИМКИ)

Цяло село Мъдрево, жители на околните и на общинския град Кубрат, се събраха на площада, за да посрещнат световната шампионка по борба Тайбе Юсеин в родния й дом. При стъпването й в Мъдрево над околията прозвуча националният ни химн, който Тайбе чу и пя на шампионата в Будапеща.

Областният управител Гюнай Хюсмен поднесе букет от рози на младата шампионка и й връчи плакета на областния управител за заслугите й. Губернаторът подари на Тайбе и таблет, с който да заснема успехите си.

„Поздравявам родителите ти за това, че са те възпитали умна, мила и скромна и ти пожелавам от сърце славата да не те заслепи. Да си все така упорита, трудолюбива и ученолюбива, защото в това се крие успехът“, обърна се Хюсмен към гордостта на Лудогорието, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Шампионката пък заяви, че е горда с постигнатия успех за страната ни и допълни: „Горда съм още, че постигнах успех и за Мъдрево. Сега цяла България знае къде се намира Мъдрево и кой е световният шампион от Мъдрево. Благодаря ви, че сте тук заради мен“.

Цветя и подаръци от цялата околия получи спортната звезда на празника, който организираха за нея от родното й село и общината в Кубрат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България